nedeľa 13. novembra 2011

Jednoduche vecerne licenie (oci)

Ahoj :) Dnes - ukazka mojho (asi najcastejsieho:) licenia - je naozaj jednoduche - hodi sa napr na piatkovy vyjazd s babami, alebo na nejaku party (aj ked na party sa zvycajne hodia trosku vyraznejsie oci, vsak?:) a pokojne aj na den. Ja sa takto v poslednom case najcastejsie licim ked idem niekam von, do spolocnosti. Toto licenie zaberie cca 5-10 min (podla zrucnosti a nalady :) a ceresnickou na torte su umele riasy (ktore vsak musia posobit aspon trosku prirodzene - nemozu mat pol metra a hustotu ako stetec na puder ;). Mozte ich samozrejme vynechat, ja si ich tiez davam len niekedy :)
Na toto licenie potrebujem: bezovy ocny tien so zlatistym odleskom (kompaktny), ciernu kajalovu ceruzku, tekutu ciernu linku, riasenku, korektor (kto nema kruhy pod ocami, moze ho vynechat). Najprv vymalujeme horne viecko bezovym tienom, potom nanesieme ceruzkou linku na dolnu vnutornu liniu oka, potom na hornu - mierne sa rozsirujucu linku smerom von, nanesieme 1 vrstvu riasenky. Pripravime umele riasy (obstrihneme ich ak treba, nanesieme lepidlo). Tip pri lepeni umelych rias - pred nalepenim nechajte lepidlo zopar sekund (ja nechavam asi 1/2min) zaschnut - stane sa trosku lepkavym a riasy potom lepsie a dlhsie drzia :) Prilepime (kazdy ma na to svoju techniku, ja ich nalepujem prstami), popritlacame, pockame kym zaschnu, skusime ci drzia :) Ak je vsetko ok, dokreslime tekutu linku (aby umele riasy vyzerali co najprirodzenejsie) - tuto linku mozme potiahnut trosku viac smerom von - pre lepsi efekt. Na zaver pouzijeme korektor tam kde treba. Tip - ak sa vam s tym chce pohrat, mozte tmavym (najlepsie ciernym) tienom trosku vytienovat vonkajsiu hornu aj dolnu cast oka :)
Na to, ake je to cele jednoduche a rychle, to ma fajn efekt, co poviete? :)

streda 2. novembra 2011

The face of Passau

Kedze toto nie je primarne kozmeticky blog, pridavam sem konecne aj nieco z Passau :) Je to naozaj krasne mesto, najma na jesen. Ale ved - posudte sami :)
Pohlad na Passau-Altstadt ponad rieku Inn
Pohlad na Passau-Innstadt ponad rieku Inn
Jesenny podvecer, pohlad ponad rieku Inn
Universität Passau
Železničný most nad riekou Inn
Nove centrum - budova Nibelungen Center
Passau by sa dalo nazvat aj mestom pavukov - je ich tu hrozne vela! Ale vedia robit aj taketo poulicne sperky :)
Exerzierplatz s fontanou co v noci meni farby :)
Ulicka veduca poza "nas" dom :)
Fontana na Exerzierplatz v noci
Pohlad na nocny Innstadt
Moja aktualna Alma Mater (do konca februara :)

Cast budovy Filozofickej fakulty Universität Passau